Holsteiner Verband gaat shoppen bij Haras de la Vie in België

Persbericht

De keuring van Holstein is pas voorbij en het Verband heeft zijn slag al thuis gehaald. Ze hebben de uitzonderlijk gefokte hengst Corfu de la Vie (fokker Haras de la Vie) uit België naar Duitsland gehaald.

Ik heb altijd al een hengst willen voorstellen in Holstein en nu zijn we zo ver, aldus Eric Goossens, de man achter Haras de la Vie. Dit was mogelijk door de medewerking van o.a. F. Gevers waarvoor ik hem dankbaar ben. Hij sprak mij over een oudere merrie die een dochter was van de legendarische hengst Lord (Ladykiller xx) wat op zich toch zeer interessant bloed is. 14 dagen later stond ze bij ons en door middel van ICSI heb ik haar kunnen combineren met Cumano.  Het was de bedoeling om Corfu de la Vie in eigen beheer te houden, maar van bij de aanmelding was er al heel wat interesse in de Cumano zoon. Uiteindelijk hebben we beslist om met het Verband in zee te gaan. Ik denk dat hij op geen betere plek kan zitten. Nu nog een plan uitwerken voor zijn halfbroer Baltic de la Vie (Baloubet du Rouet).

We zijn al geruime tijd op zoek naar iets exclusiefs, aldus Dhr Boley van het Verband, en deze hengst heeft wat we kunnen gebruiken nl bloed, zonder in te boeten aan vermogen en hij komt uit een sterk presterende familie. Cumano was tijdens zijn sportcarrière zeer beperkt beschikbaar voor de fokkerij en we zien dat zijn beperkte nafok uitzonderlijk goed is. Ik denk Corfu de la Vie veel zal gebruikt worden door de fokkers en niet alleen in Holstein. Het bloed van Lord maakt hem echt interessant.

Ter info:

Corfu de la Vie komt uit Hera XIX die het zeer aparte en unieke bloed van LORD (Ladykiller xx) voert. Hera XIX (°1993) was een mooie, grote en bloedgemaakte merrie met enorm veel uitstraling. Kortom een merrie die in de huidige fokkerij nog perfect zou passen.  Zij is de moeder van COLORE (1.60m met Hans-Dieter Dreher) en COLORA (1.50m met Theo Genn), maar er zit nog heel wat meer sport in deze familie, zoals CASINO (1.60m met Marcin Betkowski),  CARLAND (1.60m met Eduardo Antonio Castillo Tejada), CARSTEN (1.60m met Jamie Gornall),  CARDENO (1.50m met Christophe Meirsschaert), LUPUS 104 (1.60m met Andreas Theurer), CHICO VON KIELSLUCK  (1.60m met Rüdiger Renner), …

Volledige pedigree: Klik hier